Tematrio – titelefternamn

Jag har sett tematrio dyka upp på flera olika bloggar och jag tyckte den är trevlig så jag ville vara med. Tematrion kommer från Lyran.

Som jag har förstått det kommer det dyka upp en tematrio varje vecka med olika teman. Den här veckan ska man berätta om en roman eller novell eller text med ett efternamn i titeln. Jag tittade runt bland böckerna jag hade här hemma och bestämde mig för dessa tre.

1. Kapten Grants Barn av Jules Verne. Den handlar om Lord Glenarvan som hittar ett kryptiskt meddelande. Det får honom att ge sig iväg på en expedition för att leta rätt på kapten Grant som har varit försvunnen i flera år. Var länge sedan jag läste den, men bra var den. Om jag inte minns fel.

2. Skulduggery Pleasant av Derek Landy. Handlar om Stephanie som ärver sin farbrors förmögenhet. Efter hans död upptäcker hon att hans berättelser inte alls var påhittade. Hon dyker rakt in i en ny värld. Vid sin sida har hon Skulduggery Pleasant, som bara består av ben. Den här är första boken i en serie, har nog bara läst de två första. Får kanske ta upp och fortsätta läsa den när jag inte har en massa andra böcker att läsa.

3. Perry Mason och fallet med den förälskade fastern – Erle Stanley Gardner. Perry Mason är en försvarsadvokat som får de mest konstiga klienterna. I den här boken kommer en ung man in till Perry Mason och berättar att en kvinna kommer att mördas. Det här är en av många Perry Mason-böcker jag har läst. Tycker att de är väldigt bra skrivna och det är en serie jag inte kommer tröttna på i första taget.

 

4 kommentarer
 1. Lyran sa:

  Jag minns också att jag gillade kapten Grants bok – fast det var väääldigt länge sedan.

 2. Intressanta tips! Perry Mason kanske förekommer i fler titlar t.o.m.

  • Yrsha sa:

   Ja, Perry Mason finns i ganska många titlar. Har ett trettiotal här hemma 🙂

 3. Välkommen till tematrion 🙂

  Har aldrig läst någon Jules Verne bok men Kapten Grants barn låter intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: